Burger ketam yang lazat hasil masakan bini tersayang. Kalau aku buat lagi sedap kot hehehe jangan marah yang melawak jer.. Nak tahu resepinya :
1. soft shell crab
2. tepung tempura
3. serbuk roti
4. mayonis, sos, salad, bawang
5. roti burger
caranya :
Bersihkan ketam dengan buangkan insangnya, kulit pelipat belakangnya dan potong bahagian muka/mataya. bersihkan dengan air bersih.
Salut ketam dengan tepung tempura, kemudiannya dengan serbuk roti. Lepas tu goreng (deep fried) sehingga kekuninggan.
Roti burger disapu mentega dan dibakar sekejab. Letakkkan salad, bawang, mayonis dan sos. Letakkan ketam yg digoreng dan tutup dengan roti di lapisan atas. Kalau nak boleh letak sos dan mayonis lagi.
Nak stok soft shell crab sila sms saya di 0132700462. Stok raya haji baru masuk. Siapa cepat dialah yang dapat.
No comments:
Post a Comment